tiistai 3. maaliskuuta 2015

Gluteenittomat juustosämpylät


Minun teki mieli sämpylöitä,
sellaisia maistuvia, juustoisia ja meheviä.
Ei kuivahtaneita koppuroita.
Niinpä tässä taikinassa on käytetty reilusti juustoa!
Jauhoina durraa, teffiä, tapiokaa ja pofiber perunakuitua.
Mukaan nakkasin vielä chiasiemeniä ja nokkosta.



Gluteenittomat juustosämpylät:
(12 kpl)

  • 5 dl punaista maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 0,5 rkl hunajaa/raakaruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1,5 rkl psylliumia
  • 1 rkl chiasiemeniä
  • 1 rkl kuivattua nokkosta
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1,5 dl durraa
  • 1,5 dl teff-jauhoa
  • 1,5 dl parmesanraastetta
  • 1,5 dl yrttijuustoraastetta
  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi.
  2. Murenna hiiva yleiskoneen kulhoon ja kaada lämmin maito hiivan päälle. Lisää hunaja/sokeri ja pyöritä kunnes hiiva on liuennut.
  3. Lisää kulhoon suola, öljy, psyllium ja chiansiemenet. Sekoita ja anna taikinan seistä muutama minuutti.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää vielä juustoraasteet ja anna taikinan pyöriä kunnolla.
  5. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele taikinapalat sämpylöiksi. Itse käytän kertakäyttöisiä muovikäsineitä sämpylöitä pyöritellessä, tällöin taikina ei tartu käsiin eikä käsiä ole tarvetta öljytä.
  6. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä vähintään 20 minuuttia. 
  7. Voitele sämpylät kylmällä vedellä ja ripottele siemeniä päälle.
  8. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
  9. Anna jäähtyä ritilällä.



"The secret
ingredient
is always
cheese"


2 kommenttia:

  1. Näitä on pakko kokeilla. Herahti vesi kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavia leivontahetkiä!
      Ja toivottavasti sämpylät maistuvat.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!