Oletko huomannut, että Viljattoman Vallaton kuuluu blogiyhteisöön BLOGIVAASA? Blogivaasaan kurkkaamalla löydät myös Vallattoman Keittiön ohjeen Parmesanvaahdolla gratinoidulle kalalle.
Kun aloitin blogin kirjoittamisen, kuvittelin sen olevan vain oma, yksinäinen harrastukseni. Reseptien ja kuvien kirjaamista talteen, oman keittiön dokumentoimista. Pienessä ajassa olen tutustunut blogin myötä uusiin, ihaniin ihmisiin ja päässyt osalliseksi eri yhteisöihin. Kaikkea muuta kuin yksinpuurtamista!
Viikolla Kotila-blogin Riikka järjesti bloggaajaillan vaasalaiseen Sisustusliike Säteeseen. Säteestä löytyy sisustamisen lisäksi paljon kivoja juttuja keittiöön, ruoanlaittoon ja herkutteluun. Löysin pieniä tähtivuokia minimuffinssien valmistukseen. Kokeilumielessä ostin myös appelsiinicurdia limecurdin sijaan. Kuvatulvan alapuolelta löydätkin näiden ostosten inspiroimana valmistettujen gluteenittomien pienten appelsiinimuffinssien ohjeen. Minimuffinssit sopivat hyvin pääsiäisen kahvipöytään.
Gluteenittomat appelsiiniminimuffinssit:
(24 kpl)
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 0,5 dl kookosjauhoa
- 0,5 dl perunajauhoa
- 1,5 dl hirssijauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
- 0,5 appelsiinin vastapuristettu mehu
- 1 rkl appelsiinicurdia
- 2 tl unikonsiemeniä
- Vuoraa minimuffinipellin (24 kpl) kolot minimuffinivuoilla.
- Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori (vain oranssi pinta). Purista appelsiinimehu.
- Mittaa kaikki taikinan ainekset taikinakulhoon ja sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi taikinaksi.
- Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 190 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Oi kun herkullisen näköisiä muffinsseja! Oli mukava tavata Säteessä, toivottavasti nähdään toistekin näissä blogijutuissa!
VastaaPoistaKiitos Riikka sinulle kivan illan järjestämisestä!
PoistaSäde on niin ihana ja inspiroiva liike.
Toivottavasti tavataan taas :).