Vanhemmuuden velvollisuuksiin kuuluvat vanhempainvartit. Ja mikäpä onkaan ilahduttavampaa kuin saada positiivista palautetta jälkikasvustaan? Kriittinen Ruokailija on koulussa Rohkea Ruokailija. Niinpä niin, ei taida salaatit ym. paljon lautasella pelottaa, kun kotona on aterioilla tarjolla monenmoisia ruokia.
Risottoa valmistaessani epäilin sen kelpaamista Kriitikoille. Varauduin jopa vaihtoehtoiseen lisukkeeseen mielessäni. Risotto kuitenkin upposi ilman sen kummempia ihmettelyjä. Väri taisi herättää muutaman kysymyksen, siinä kaikki.
Viime vuosi taisi olla hyvä sienivuosi? Meidän pakastimesta löytyy edelleen tatteja ja kanttarellejä, vaikka olen yrittänyt käyttää niitä ahkerasti. Nyt oli vuorossa risotto, jonka valmistin quinosta riisiallergian vuoksi. Makua ja väriä risotto sai punajuuresta, sipulista ja sienistä.
Sieni-punajuuririsotto quinosta:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 2 dl herkkutattikuutioita
- 2 dl kanttarellikuutioita
- 4 dl raastettua punajuurta
- 1 dl valkoviiniä
- 2,5 dl huuhdottua quinoa
- 1 tl kuivattua nokkosta
- 1 tl persiljaa
- 6 dl vettä
- suolaa
- 125 g sipuli-ruohosipuli Koskenlaskijaa
- Kuori ja pilko sipuli.
- Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipuli ja puristettu valkosipuli.
- Lisää sienikuutiot pannulle.
- Sekoita punajuuriraaste sipuli-sieniseokseen. Kypsennä n.5 minuuttia.
- Mittaa joukkoon valkoviini ja huuhdottu quinoa.
- Mausta seos nokkosella ja persiljalla.
- Lisää vesi ja anna risoton kypsyä miedolla lämmöllä n.40 minuuttia välillä hämmentäen.
- Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa risoton joukkoon paloiteltu juusto. Sulattele ja sekoittele juusto tasaisesti risoton joukkoon.
- Mausta risotto suolalla.
Vallattomassa Keittiössä nautittiin risottoa lampaan ja omenachutneyn kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!