torstai 19. helmikuuta 2015

Kasvisnyytit nuotiolla

Talvilomalla on ihanaa lähteä hiihtoretkelle tai pilkkireissulle. Lomalla voi tehdä rauhassa pidemmänkin reissun kera eväiden. Pysähtyä nuotiolle tai taukopaikalle nauttimaan kiireettömyydestä.

Mitä ruokaa sinä olet laittanut tai nauttinut nuotiolla?
Ruoanlaitto nuotiolla on hauskaa ja useimmiten helppoa. Eikä sen tarvitse aina olla grillimakkaraa!
Meidän nuotiolla kypsyivät tällä kertaa kasvisnyytit. 
Esivalmistelut; kasvisten kuorimisen ja pilkkomisen sekä nyyttien pakkaamisen tein keittiössä. Nyytit koriin ja tulille. Ruoka valmistui hiilloksella, tulen äärellä, kuin itsekseen.
Makua nyytteihin toivat fetajuusto ja yrttimausteet. Kypsyvän sipulin tuoksu on hurmaava ja ruokahalua herättävä tuoksu.




Kasvisnyytit neljälle:

  • alumiinifoliota
  • 1 reilun kokoinen bataatti
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 20 oliivia
  • 125 g fetajuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • Välimeren yrttiseosta
  1. Ota foliosta 8 reilun kokoista arkkia ja asettele aina kaksi arkkia päällekkäin pöydälle.
  2. Kuori ja lohko bataatit ja sipulit. Jaa lohkot kasoiksi folioarkeille.
  3. Lisää oliivit ja murenna 1/4 osa fetaa kuhunkin nyyttiin.
  4. Rouhi päällimmäiseksi mustapippuria. Ripottele vielä yrttimaustetta kasvisten mausteeksi.
  5. Sulje folio tiukaksi nyytiksi kasvisten ympärille.
  6. Asettele nyytit nuotion reunalle hiilloksen päälle. Kypsennysaika vaihtelee tulen kuumuudesta riippuen 20-30 minuutin välillä.



Jälkiruoaksi paahdettiin vaahtokarkkeja.
-tottakai-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!