Viikonloppuna sain poimittua meidän puutarhan mustaherukat.
Se ei muuten ole kova työ,
koska herukoita on vain kaksi vanhaa puskaa (hih).
Herukoita kertyi kipon pohjalle yhden jälkiruoan verran.
Osan herukoista lisäsin mutakakkutaikinaan,
jonka lusikoin tällä kertaa pieniin leivosvuokiin.
Taikina on gluteeniton ja saa makeutensa banaanista.
Loput marjat soseutin vaahtokarkkimousseen.
Voi nam!
Olisin voinut lusikoida moussen salaa napaani, ihan koko kipollisen.
Maltoin kuitenkin mieleni ja pursotin sen mutakakkujen päälle.
Pienet mutakakut (12 kpl)
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 3 munaa
- 1 rkl raakakaakaojauhetta
- 2 rkl kookosjauhoa
- 2 kypsää banaania
- 1 dl mustaherukoita
- 1 rkl konjakkia
- Musaa banaanit haarukalla.
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi ja paloiteltu suklaa. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kanamunat voi-suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Lisää taikinaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita taikinaan muusatut banaanit ja konjakki, nostele herukat taikinan joukkoon.
- Lusikoi taikina pieniin leivosvuokiin.
- Paista kakkuja 200 asteessa n.15 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
Mustaherukka-vaahtokarkkimousse
- 1,5 dl mustaherukoita
- 0,5 dl vettä
- 150 g pieniä vaahtokarkkeja
- 2 dl kuohukermaa
- Soseuta mustaherukat ja vesi sauvasekoittimella.
- Kaada herukkasose pieneen kattilaan, lisää joukkoon vaahtokarkit.
- Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet herukkasoseen joukkoon.
- Jäähdytä seos.
- Vaahdota kerma ja sekoita vaahtokarkkimassa kermavaahdon joukkoon.
- Lusikoi mousse pursotinpussiin ja pursota mutakakkujen päälle.
- Nosta kakut hetkeksi hetkeksi kylmään ja sitten - herkuttele!
Makoisaa maanantaita
toivotellen!
-Sari-
Oioi, mitä herkkua ♥
VastaaPoistaEikö vain Kirsti :).
PoistaKannattaa kokeiilla, varsinkin jos pitää mustaherukoista.