perjantai 28. elokuuta 2015

Gluteeniton leipä rengasvuoassa



Elokuun viimeinen viikonloppu on juhlan aikaa
täällä Vaasan saaristossa.
Mökkikausi päättyy ja vietetään huvilakauden päättäjäisiä.
Pimeässä saaristossa paukkuvat raketit,
nautitaan vielä mökkisaunan löylyistä ja tunnelmasta.
Tulet palavat rannoilla ja kokot valaisevat niemenkärjet.

Juhlaan kuuluu hyvä ruoka.
Tällä kertaa leivoin leivän rengasvuokaan 
juhlapöytää koristamaan.
Aika hyvä vaihtoehto patongille, vai mitä?


Gluteeniton leipä rengasvuoassa

  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g tuorehiivaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl quinoahiutaleita
  • 3 dl hirssijauhoa
  • 1,5 dl härkäpapujauhoa
  • 1,5 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sis.tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
  • 0,5 dl siemensekoitusta (Risenta Fröknäcke Bakmix Chia) 
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl juustoraastetta (minä raastoin joukkoon yrttigoudaa)
  1. Murenna hiiva yleiskoneen kulhoon, lisää sekaan psyllium, hunaja ja 37 asteinen vesi. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Anna seoksen seisoa n.10 minuuttia.
  2. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja juustoraaste.
  3. Anna taikinan pyöriä 5-10 minuuttia.
  4. Kaada taikina rengasvuokaan ja anna kohota lämpimässä liinan alla 30 minuuttia.
  5. Paista leipää 200 asteessa tunnin verran.
  6. Anna leivän vetäytyä hetki vuossa, leikkaa siivuiksi ja herkuttele.


Tunnelmallista viikonloppua toivotellen
-Sari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!