torstai 13. elokuuta 2015

Merimiespihvi


Vaikuttavatko vuodenajat sinun tapaasi syödä?

Minulle iski koleana pilvipäivänä tarve saada pitkään haudutettua pataruokaa.
Pataruoat kuuluvat meillä marjastuskauteen ja syksyyn.
Se TUOKSU!, 
joka tulvii puuhellan uunista, kun palaat metsästä.
Niinpä tein takuumureasta naudan paahtopaistista merimiespihviä ja olin onnellinen, hih.
Uuden sadon perunoita, porkkanoita, lihaa ja sipulia pataan hautumaan.
Mausteiksi suolaa ja pippuria.
Pata uuniin, mitä pidemmäksi sen parempi.



Merimiespihvi

  • 800 g takuumureaa naudan paahtopaistia
  • voita paistamiseen
  • 1 kg perunaa
  • 0,5 kg porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • lihalientä ja vettä 
  • pinnalle tuoretta persiljasilppua
  1. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi ja paista pienissä erissä pinnat kiinni voissa kuumalla pannulla.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota pannulla.
  3. Älä huuhdo pannua, vaan lisää pannulle vettä ja lihaliemi. Kuumenna. 
  4. Pese, kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat.
  5. Lado pataan vuorotellen perunaa, porkkanaa, lihaa, suolaa, pippuria ja sipulia. Sitten taas uusi kerros. Minulla ainekset riittivät kolmeen kerrokseen. Päällimäiseksi ladoin vielä kerroksen perunaa. Valkosipulin puristin ylimmän lihakerroksen päälle.
  6. Kaada pataan niin paljon lientä, että neste nousee hiukan yli padan puolivälin.
  7. Nosta pata uuniin ilman kantta 150 astetta kiertoilmalla n.tunti. Sen jälkeen jatka kypsentämistä kansi päällä pari tuntia kiertoilmalla 130 asteessa.
  8. Tarjoile tuoreen persiljasilpun, suppilovahverohillon (klik), maustekurkkujen ja puolukan kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!