Elokuu on mustikka-aikaa.
Itse olen poiminut mustikoita rauhalliseen tahtiin,
muutaman litran päivässä.
Miten sinä?
Poimitko marjoja intohimoisesti vai ostatko torilta?
Meillä ovat Kriitikot yllättäneet tänä vuonna iloisesti!
Toinen palasi saaresta mukanaan ämpärillinen mustikkaa
ja toinen lähti isoäidin kanssa mansikkatilalle keräämään meille mansikoita.
Mustikka-aikaan kuuluu ehdottomasti mustikkapiirakka.
Mieleni teki piirakkaa, jossa on kermaviilitäyte mustikoiden päällä.
Vuoraan nykyään piirakkavuoan aina leivinpaperilla.
Rypistän paperin mytyksi, jonka jälkeen se asettuu helposti vuokaan.
Paperin avulla piirakka on helppo nostaa tarjolle kokonaisena sen jäähdyttyä.
Painelin piirakan reunoihin kuvion haarukalla ja
levitin pohjan päälle runsaasti oman pihan tuoreita mustikoita
Gluteeniton mustikkapiirakka
Pohja:
- 125 g maitorahkaa
- 125 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1,5 dl hirssijauhoa
- 0,5 dl perunajauhoa
- 0,5 dl kookoshiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ksantaania
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Vaahdota maitorahka, voi ja sokeri.
- Lisää kananmuna voimakkaasti sekoittaen.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Painele taikina hyvin jauhotetuin käsin piirakkavuokaan.
Täyte:
- 5 dl mustikoita
- 1 tlk kermaviiliä
- 0,5 tlk (125 g) maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vainiljasokeria
- Levitä mustikat piirakkapohjan päälle.
- Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.
- Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Juolukka, puolukka, mustikka,
mansikka vai vadelma
onpa vaikea valinta
tuumi orava oksalla.
Löydänkö mä laisinkaan
parasta marjaa ollenkaan
kuuluu hiljaa huokaus
valinnan on vaikeus.
Pöllövaari naapurista
neuvoo pientä oravaa
tärkeää on kaikkia maistaa
silloin selväksi sen saat
mikä marja parhaimmalta
sinun suussa maistuukaan.
-www.arktisetaromit.fi-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!