tiistai 25. elokuuta 2015

Perunakakku


Voi, miten olen nauttinut näistä elokuun aurinkoisista päivistä!
Ruokaa, juomaa ja ystäviä.
Niin viime sunnuntainakin, ihan yllättäen.
Itseasiassa nuo ennalta suunnittelemattomat kyläilyt ovat kaikkein parhaita.
Onneksi ruokaa oli riittävästi ja kaikki saivat vatsansa täyteen.

Olin saanut mummolasta pussillisen perunoita ja 
ajattelin hyödyntää ne heti, 
vasta maasta nostettuina.
Perunat ovat jauhoista lajiketta ja hajoavat helposti keitettäessä.
Niinpä pesin ne puhtaiksi, viipaloin ja valmistin niistä perunakakun.

Perunakakku valmistetaan vuokaan ja kumotaan tarjolle.
Minun perunakakkuni sai makua paahdetun sipulin makuisesta tuorejuustosta, 
timjamista, rosmariinista ja mustapippurista.


Perunakakku

  • 1,5 kg perunaa
  • 50 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 rasia (200g) Creme Bonjour Paahdettu sipuli-tuorejuustoa
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl suolaa


1. Pese ja kuori perunat tarvittaessa.

2. Viipaloi perunat tasaisiksi ohuiksi viipaleiksi. 
Minä käytin viipalointiin mandoliinia.


3. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
Minä käytin irtopohjaista kakkuvuokaa.

4. Levitä voi ohuina lastuina vuoan pohjalle.
Voista voi leikata helposti ohuita lastuja juustohöylällä sen ollessa kylmää.


5. Sekoita mausteet ja suola keskenään.
Voit käyttää myös tuoreita yrttejä.

6. Kuumenna kerma ja tuorejuusto paksupohjaisessa kattilassa 
miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, 
kunnes juusto on sulanut kerman joukkoon.

7. Kaada seos kulhoon viipaloitujen perunoiden joukkoon ja sekoita hyvin.


8. Lado "uitetut" perunat tasaisesti vuokaan ja 
ripotte kerrosten väliin mausteseosta.


9. Kaada lopuksi kulhosta liemi perunoiden päälle.


10. Taittele leivinpaperin reunat perunoiden päälle.

11. Nosta vuoka uuniin ja paista 200 asteessa 1-1,5 tuntia, 
kunnes perunat ovat kypsyneet kunnolla.
Minun perunakakkuni oli uunissa 1,5 tuntia.

12. Nosta vuoka pois uunista ja anna kakun tekeytyä vuoassa ennenkuin kumoat sen tarjoilulautaselle.


13. Koristele valmis kakku tuoreilla yrteillä ja leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.


"Be with those
who bring out 
the best of you,
not the stress of you."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!