sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Gluteenittomat suklaakeksit



Monenlaisia pikkuleipiä on tullut kokeiltua.
Nyt tarvittiin kuitenkin sellaisia hiukan parempia
ja juhlallisempia pikkuleipiä tarjolle.

Uusien keksitaikinoiden kanssa jännittää aina
sekä taikinan leivottavuus että paistaminen.
Joskus taikina muotoutuu oikein näppärästi,
mutta leviää pellillä yhdeksi isoksi levyksi...

Leivonnaisia tehdessä olisi niin mukavaa
käyttää valmiita jauhoseoksia.
Mutta miksi ihmeessä kaikissa seoksissa on
riisiä ja maissia?
Niinpä sekottelin jälleen oman jauhoseoksen.

Tällä kertaa mukaan valikoitui
hirssiä, Pofiber perunakuitua, kookosta, perunajauhoja,
tapiokaa ja tummaa kaakaota.
Hiukan työlästä, mutta kannattavaa.

Taikinaa oli helppo käsitellä ja 
se piti paistuessaan hyvin muotonsa.


Muotoilin 2/3 taikinaa pikkusormen paksuisiksi pötköiksi.
Taikinamäärästä tuli 30 kpl keksejä.


Lopusta taikinasta leivoin ison tangon,
jonka paistoin ja leikkasin Wilhelmiinojen tapaan.
Suositeltava tapa, jos et jaksa pyöritellä
erikseen jokaista pikkuleipää.


Valmiit pikkuleivät saivat pinnalleen  
appelsiinin makuista tummaa suklaata ja sokerikoristeita.


Gluteenittomat suklaakeksit
(n. 40 kpl)

  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 0,5 dl Pofiber perunakuitua
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 0,5 dl perunajauhoa
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3/4 tl ksantaania
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 170 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl vahvaa kylmää kahvia
  • (appelsiinin makuista)tummaa suklaata koristeluun
  • koristerakeita
  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin.
  2. Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja sekoita kuivien aineiden joukkoon huolella.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.
  4. Lisää kahvi ja sekoita taikina valmiiksi.
  5. Pyörittele taikina käsin palloksi taikinakulhossa.
  6. Jaa taikina osiin ja pyörittele haluamasi muotoisia keksejä. Nosta valmiit keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteessa 10-12 minuuttia.
  7. Jos valmistat keksit Wilhelmiinojen tapaan, jaa taikina kolmeen osaan, leivo tangoiksi ja litistä tangot uunipeltiä vasten. Paista 180 asteessa 15 minuuttia, leikkaa viipaleiksi heti paiston jälkeen ja anna jäähtyä tasaisella alustalla.
  8. Sulata suklaa ja koristele jäähtyneet keksit.



Nautinnollista sunnuntaita!
-Sari-


2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla. Just tuo jauhoseosten käyttö minuakin harmittaa. Omat seokset parempia ja sopivampia. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :).
      Noiden omien jauhoseosten sekottelu tuntuu välillä työläältä,
      mutta jos lopputuloksena on oman hyvän olon säilyminen,
      niin silloin huomaa aina sen kannattaneen.
      Mukavia leivontahetkiä!

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!