maanantai 10. marraskuuta 2014

Valkosuklainen tyrnivaahto


-Tyrniä-
-Valkosuklaata-
-Kuohukermaa-
-Mascarponea-
-Vaniljaa-


Siinä tämän yksinkertaisen ja terveellisen herkun aineet. Terveellisen sen vuoksi, että tyrnin marjoissa on erittäin runsaasti C-vitamiinia sekä A-vitamiinin esiasteita eli karotenoideja. Siemenissä olevassa öljyssä on runsaasti E-vitamiinia.

Käytin tyrnivaahdon valmistukseen kokonaisia tyrnimarjoja, jotka soseutin hienoksi sauvasekoittimella. Meillä kasvaa muutamia tyrnipensaita omassa pihassa ja niistä tulee poimittua marjat talteen kokonaisina. Valkosuklaa pehmensi tyrnin hapanta makua.







Valkosuklainen tyrnivaahto:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 vaniljatanko
  • 250 mascarponea
  • 1,5 dl kokonaisia tyrnimarjoja
  1. Mittaa paksupohjaiseen kasariin 0,5 dl kermaa, lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. 
  2. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.
  3. Nosta kattila liedeltä ja lisää seokseen vaniljatangon siemenet.
  4. Anna seoksen jäähtyä.
  5. Soseuta tyrnimarjat sauvasekoittimella.
  6. Vaahdota loppu kerma vaahdoksi.
  7. Lisää vaahdon joukkoon marcarpone, kerma-valkosuklaaseos ja soseutetut tyrnit.
  8. Sekoita ja annostele vaahto tarjoiluastioihin. Nosta kylmään.
  9. Koristele muutamalla kokonaisella tyrnimarjalla ja herkuttele.



"Tyrni kasvaa hitaasti ulkosaariston avoimilla karuilla kallioilla ja puuttomilla luodoilla. Se kuuluu ensimmäisiin lajeihin, jotka valtaavat maankohoamisen paljastamaa rantaa. Tyrni on kestävä kasvi; se kestää auringonvaloa, myrskyä, kylmää ja niukkaravinteista kasvualustaa, mutta poistuu muiden pensaiden ja puiden saadessa jalansijaa. Lisäksi tyrni auttaa muita kasveja saamaan jalansijan, sillä sen juurinystyrät sitovat typpeä ja sitä kautta lannoittavat maata." 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!