Porkkanaa;
ValkoisenaViolettinaOranssinaTimjamia ja Österåkersin luomuhunajaa (klik) , ostoksia REKO-torilta (klik).
Rakastan juureksia, mutta ikäväkseni en voi syödä porkkanaa raakana. Kypsennettettynä voin porkkanalla onneksi herkutella. Tällä kertaa värikkäät porkkanat kypsyivät wok-pannussa tilkassa oliiviöljyä. Kypsennyksen loppuvaiheessa lisäsin porkkanoiden joukkoon hiukan hunajaa ja reilusti tuoretta timjamia.
Pidätkö väreistä? Minä pidän! Nautin näiden porkkanoiden värikkyydestä. Violetit olivat hallitsevia ja värjäsivät kypsennyksen aikana hiukan kavereitaankin omaan sävyyn sopivaksi.
Voit valmistaa timjamiporkkanat myös ihan tavallisista oransseista porkkanoista.
Timjamiporkkanat:
- 3 violettia porkkanaa
- 3 valkoista porkkanaa
- 3 oranssia porkanaa
- oliiviöljyä
- nippu tuoretta timjamia
- 1 rkl hunajaa
- Kuori porkkanat ja pilko reiluiksi paloiksi.
- Kuumenna öljy wok-pannussa ja lisää porkkanat pannuun.
- Kypsennä pienellä tulella n. 15 minuuttia.
- Lisää hunaja ja silputtu timjami.
- Sekoittele ja anna porkkanoiden kypsyä vielä n 5 minuuttia.
Jos pidät rapsakammista porkkanoista, etkä ole allerginen raa'alle porkkanalle voit lyhentää kypsennysaikaa.
Ps. Oletko sinä Viljattoman Vallattoman fb-sivujen 100. tykkääjä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!