torstai 27. marraskuuta 2014

Hirvipyörykät ja Tattari Ramen-nuudelit



Tänä syksynä olin onnekas ja sain hirvenlihaa suoraan metsästäjältä. Jo useampana vuonna on käynyt niin, että heillä ei ole riittänyt lihaa kuin oman hirviporukan tarpeisiin.

Yksi lauantaipäivä kului lihoja putsatessa ja paloitellessa. Jauhelihaksi meni kaikki epämääräpalat, joista lihamyllyn jälkeen tulikin ihan priimatavaraa :). Yhden satsin jauhelihaa valmistin samantien lihapyöryköiksi.


Kriittisten Ruokailijoiden keskustelua ruokapöydässä:
"Onks' nää ite tehtyjä?" (hyvin epäilevällä äänellä esitetty kysymys)
"On, mut nää on ihan ylihyviä."

Miten teillä? Onko lasten mielestä einespyörykät maukkaampia kuin kotona tehdyt lihapullat?
Nämä hirvipyörykät haastoivat einespallerot ja katosivat nopeasti pannulta. Ihanaa, toteaa kokki.




Hirvipyörykät:

  • 500g hirvenjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 125 g fetajuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • voita paistamiseen
Kastike:
  • 3 dl kermaa
  • 1 prk tomaattipyreetä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl oreganoa
  1. Laita jauheliha kulhoon. 
  2. Lisää lihan joukkoon kuorittu ja pilkottu sipuli ja puristettu valkosipuli.
  3. Murenna fetajuusto ja lisää taikinaan.
  4. Sekoita taikinaan kerma ja kananmuna.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Sekoita taikina tasaiseksi.
  6. Ota ruokalusikallinen taikinaa käsiin ja muotoile lihapyörykäksi.
  7. Muotoile lihapyörykät valmiiksi, kuumenna pannulla nokare voita ja paista pyörykät.
  8. Kiehauta kastikeaineet keskenään kasarissa.
  9. Lisää kastike pannulle paistettujen pyöryköiden joukkoon ja anna pyöryköiden muhia hetki kastikkeessa miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.



Hirvipyörykät tarjoiltiin luomutattarista valmistettujen Tattari Ramen-nuudeleiden (klik) kanssa. 
Tiesitkö, että tattarin sanotaan olevan täydellinen proteiinilähde eli se sisältää kaikki tarvittavat aminohapot. Tattari pitää myös verensokerin pitkään tasaisena ja auttaa vähentämään kolesterolia.
Niin, ja minä olen iloinen löydettyäni korviketuotteita pastalle!
Mistäkö? No Ruohonjuuren verkkokaupasta (klik) tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!