maanantai 3. marraskuuta 2014

Omena"Wiinerit"


Reseptien virittelyä. Muistatteko, kun mietin omenapiirakan kohdalla, että taikina voisi toimia myös "wiinereiden" pohjana?
Siispä mietteestä teoksi.




Rahkataikinasta oli helppo taputella pieniä pohjia. Pohjien päälle levitin paistonkestävää vaniljakreemitäytettä ja omenalohkoja. Omenat sivelin tällä kertaa konjakilla sitruunan sijaan. Pinnalle vielä ripaus kanelia. Paistamisen jälkeen sipaisin hiukan hyytelösokerikiillettä paistuneiden omenoiden pintaan.  Ja söin, ja söin, ja söin...MONTA!

Vaniljakreemijauheesta löytyy MONTA E-koodia. En antanut niiden häiritä tällä kertaa. Kreemijauheessa on myös glukoosisiirappia, josta löysin tällaisen kuvauksen:
Yliherkkyyttä aiheuttavat ainesosat on ilmoitettava pakkausmerkinnöissä. Ilmoitettavien listalta on kuitenkin poikkeuksella poistettu tärkkelysmakeuttajat eli niiden vehnä- tai ohra-alkuperää ei tarvitse ilmoittaa elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä, koska ne on todettu turvallisiksi keliaakikoille sekä vehnä- ja ohra-allergisille. Nyt ainesosaluettelossa riittävät pelkästään maininnat glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, tärkkelyssiirappi. Jotkut valmistajat ilmoittavat edelleen vehnä- tai ohra-alkuperän ja toiset eivät.
Lähde: www.keliakialiitto.fi (klik)






Vilja-allergisen omena"wiinerit" (12 kpl)

  • 125 g voita
  • 125 g rahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl perunajauhoa
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1 tl vaniljaa
Täyte:
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
  • 3 dl vettä
  • omenaviipaleita
  • konjakkia
  • kanelia
  • hyytelösokeria
  • omenamehua
  1. Vatkaa voi, rahka ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää kanamuna voimakkaasti sekoittaen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Nosta taikina kylmään n. 30 minuutiksi.
  6. Valmista vaniljakrremi ohjeen mukaan ja nosta hetkeksi kylmään.
  7. Viipaloi omenat ja sivele ne konjakilla.
  8. Jaa taikina 12 noin ruokalusikallisen kokoiseksi kasaksi leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
  9. Taputtele kasat jauhotetuin sormin pyöreiksi pohjiksi.
  10. Levitä reilu teelusikallinen vaniljakreemiä jokaisen pohjan päälle.
  11. Asettele omenaviipaleet vaniljakreemin päälle, ripottele pinnalle kanelia.
  12. Paista 200 asteessa n.20 minuuttia.
  13. Valmista hyytelösokeriliemi omenamehuun paketin ohjeen mukaan, lusikoi "wiinereiden" päälle sokerilientä makusi mukaan paljon tai vähän.


Maukasta marraskuista maanantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!