tiistai 16. joulukuuta 2014

Gluteeniton lanttulaatikko

"Lanttu se parkas ja nurkkahan karkas..."
Vuorossa seuraava juureslaatikko.


"Onko tää lanttulaatikkoa? Tää on tosi paljo parempaa kuin koulussa." (Kriittinen Ruokailija nro 1)
"No, tietenkin!" (Kriittinen Ruokailija nro 2)




Lanttulaatikko:

  • 1 kg lanttua kuorittuna
  • vettä
  • suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl luomukanelia
  • 2-3 rkl siirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl keitinlientä
  • 1 kananmuna
  • voita
  1. Kuori ja pilko lantut.
  2. Keitä lanttukuutiot kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Ota keitinliemi talteen.
  4. Soseuta lanttukuutiot sauvasekoittimella.
  5. Mausta lanttusose, sekoita kerma, keitinliemi ja kananmuna soseen joukkoon.
  6. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  7. Voitele uunivuoka voilla ja kaada lanttusose vuokaan.
  8. Paista 175 asteessa 1-1,5 tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!