"Lanttu se parkas ja nurkkahan karkas..."
Vuorossa seuraava juureslaatikko.
"Onko tää lanttulaatikkoa? Tää on tosi paljo parempaa kuin koulussa." (Kriittinen Ruokailija nro 1)
"No, tietenkin!" (Kriittinen Ruokailija nro 2)
Lanttulaatikko:
- 1 kg lanttua kuorittuna
- vettä
- suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
- 0,5 tl luomukanelia
- 2-3 rkl siirappia
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl keitinlientä
- 1 kananmuna
- voita
- Kuori ja pilko lantut.
- Keitä lanttukuutiot kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Ota keitinliemi talteen.
- Soseuta lanttukuutiot sauvasekoittimella.
- Mausta lanttusose, sekoita kerma, keitinliemi ja kananmuna soseen joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
- Voitele uunivuoka voilla ja kaada lanttusose vuokaan.
- Paista 175 asteessa 1-1,5 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!