Mistä eri reseptien ideoinnit alkavat?
Tällä kertaa lähdin liikkeelle pitkän ajan mieliteosta.
Olin jo pitkään haaveillut appelsiiniriisistä.
Mutta a) en voi syödä riisiä, b) talossa ei ollut appelsiineja.
Sen sijaan hirssiä oli valmiiksi keitettynä, kuohukermaa löytyi jääkaapista ja granaattiomena hedelmätarjottimelta.
Ja jouluksi pitäisi ideoida jokin kiva jälkkäri. Siispä hommiin.
Tuloksena oli herkullinen granaattiomenavaahto, jossa yhdistyivät kerman pehmeys ja granaattiomenan siementen kirpeys, nam! Kannattaa kokeilla. Minulla sattui olemaan kotona vielä granaattiomenasiirappia, jolla koristelin annokset.
Toinen Kriittisistä Ruokailijoista oli hyvin kriittinen ja ennakkoluuloinen jälkiruokansa suhteen. Uskallettuaan maistaa, hän totesi jälkkärin olevan hyvää ja tyhjensi pikavauhtia koko annoksen.
Granaattiomenan "purkamiseen" on monia eri ohjeita.
Kokeilin tänään tätä (klik) tapaa ja se toimi erinomaisesti, suosittelen.
Täältä (klik)löydät hyvän tietopaketin granaattiomenasta, sen hyvistä ja terveellisistä ominaisuuksista.
Granaattiomenavaahto:
(6-8 annosta)
- 0,5 dl kuorittuja kokonaisia hirssinjyviä
- 1,5 dl vettä
- 1 granaattiomena
- 2 dl kuohukermaa
- 1 vaniljatanko
- 0,5 dl sokeria
- granaattiomenasiirappia
- Keitä hirssi ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
- Irroittele granaattiomenasta siemenet.
- Mittaa kerma kulhoon ja lisää vaniljatangon siemenet kerman joukkoon, vaahdota pehmoiseksi vaahdoksi.
- Sekoita kulhossa hirssi, kermavaahto, sokeri ja siemenet tasaiseksi vaahdoksi. Jätä osa siemenistä sivuun annosten koristelua varten.
- Jaa vaahto annoskulhoihin, koristele granaattiomenan siemenillä (ja 1 tl/annos siirappia).
"A good Life is a
collection of
happy moments."
-Denis Waitley-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!