torstai 4. joulukuuta 2014

Keltajuuret kera halloumin

Tänään paistoi aurinko!!!
Voi, miten iloiseksi se saakin mielen.

Kirjoitellessani tätä postausta soi päässäni joululaulujen sijaan Keltainen laulu :).



Keltajuuria keittiössä, mitäs nämä oikein ovatkaan?

Reko-torin vihanneskauppiaan valikoimissa oli keltajuuria ja niinpä vaihdoin vanhan punajuurireseptin juurekset keltaisiin.
Jos et löydä keltajuuria kaupastasi niin voit käytää punajuuria.

Keltajuuret muistuttavat punajuuria ja niitä voi käyttää ruoanlaitossa samalla tavoin. Keltajuuri sisältää mm. E-, A- ja C-vitamiineja ja suolistolle tärkeää ravintokuitua.

Uunijuurekset ovat hyvä vaihtoehto joulun juureslaatikoille.




Keltajuuret kera halloumin:

  • 1 kg keltajuuria
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 225 g halloumia
  1. Kuori ja puolita keltajuuret.
  2. Pyöräytä juurekset oliiviöljyssä.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä juurekset pellille.
  5. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
  6. Kuutioi halloum-juusto ja paista kuutiot kauniin ruskeiksi kuivalla pannulla.
  7. Yhdistä kypsät juurekset ja juustokuutiot.
  8. Tarjoile lisukkeena tai nauti sellaisenaan.


Keltainen laulu
Auringolla on keltainen tukka,
minä olen auringon kukka!
Se naurattaa, se laulattaa, keltainen ketteräksi saa.
Taskuun sieppaan auringonsäteen,
tartun ystävääni käteen!
Naurua ei kiinni saa,
ilo ei kaipaa karsinaa!  
(Sävellys Soili Perkiö,
sanat Hannele Huovi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!