Unikonsiemenet; pieniä, mustia ja ihastuttavia!
Monia aikoja etsin unikonsiemeniä kaupoista ilman tulosta, mutta Punnitse ja Säästä-kaupastahan niitä löytyi.
Unikonsiemenet leivonnassa tuovat ihanan rasahtelevan suutuntuman kakkuihin.
Kakku valmistui vanhalla hiekkakakun reseptillä, johon lisäilin unikonsiementen lisäksi vastapuristettua appelsiinimehua ja hillottuja appelsiininkuoripaloja. Hiekkakakku on nimensä mukainen, suuhun hajoava kakku, joten päälle tehty tuorejuustokuorrutus tuo kakkuun kosteutta ja täyteläisyyttä.
Hiekkakakku valmistuu perunajauhoista ja on siten viljaton ja gluteeniton.
Unikonsiemen-appelsiini hiekkakakku:
- 200 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 2,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl unikonsiemeniä
- 1 rkl sokeroituja appelsiinikuoripaloja
- 3 kananmunaa
- 0,5 dl vastapuristettua appelsiinimehua
Kuorrutus:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl tomusokeria
- 2 rkl appelsiinimehua
- Voitele kakkuvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuoripalat, lisää varovaisesti sekoittaen taikinaan.
- Lisää appelsiinimehu.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 150 asteessa 60-70 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet keskenään, valuta kuorrutus kakun päälle ja nosta kylmään tekeytymään.
- Koristele sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla ja nonparelleilla/koristerakeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!