lauantai 2. elokuuta 2014

Kukkivat jääkuutiot

Achillea millefolium, Trifolium pratense, Vicia cracca

Mikä on sinun suosikkisi luonnonkukista?

Siankärsämö, puna-apila, hiirenvirna ja kaikki kauniit luonnonkukat kukkivat parhaimmillaan pelloilla ja pientareilla. Niinpä varustauduin kumppareilla, otin sakset ja korin mukaan, ja lähdin kukkametsälle.      

Halusin valmistaa kesäisiä jääkuutioita, joita koristavat luonnonkukat, koska kesä on vierailujen aikaa. 

Ystävät ovat tärkeitä ja on ilo saada heitä kyläilemään. Vieraita on mukava ilahduttaa pienillä kauniilla asioilla. Ja kukkivat jääkuutiot coolerissa ovat pieni, mutta vinkeä yksityiskohta.

"Voi, miten kauniita! Ihana idea, joka ei ole tullut edes mieleeni."

No, minäkin olen tallentanut idean mieleni sopukoihin jostain lehdestä tai nettiä selaillessa eli koko kunniaa en voi itselleni varata. Nyt päätin toteuttaa idean.

Jäiden valmistaminen on helppoa ja hauskaa puuhaa!

Tarvikkeet:

  • kukkia
  • muotteja
  • vettä
  • pakastin
Keräsin koriini puna-apilaa, valkoapilaa ja hiirenvirnaa. Otin kasveista talteen kukinnot muutamien lehtien kera. Itse käytin muotteina silikonisia muffinivuokia ja kertakäyttöisiä muovipikareita. Tein jäistä hieman suuremman kokoisia, jotta ne eivät sulaisi niin nopeasti.Kukat asettelin muottien pohjalle ja kaadoin vettä niiden päälle. Kukat pyrkivät nousemaan pinnalle, joten isommissa muoteissa kaadoin vain vähän vettä mukin pohjalle. Kukkien jäädyttyä kiinni täytin mukin vedellä ja näin kukat jäätyivät kauniisti keskelle jääpalaa.Sitten vain vieraita odottelemaan. Kuplapullot jäähtymään ja tarjolle cooleriin, jossa on vettä ja kauniita jääkukkia. Jäät tulet esiin hiukan erilailla, riipuen käytätkö lasista vai teräksistä cooleria.

Enjoy!


2 kommenttia:

  1. Ja hauskinta on niiden yllätyksellisyys. Kukkien asennot, jään kiteisyys ja värit paljastuvat lopullisesti vasta palojen ollessa coolerissa.

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!