torstai 14. elokuuta 2014

Kesäkurpitsapasta


Zucchini-kesäkurpitsa,
sitä on tarjolla kasvimaallani tällä hetkellä ylenmäärin ja siitä minä pidän. Sadonkorjuuaika on ihanaa! 
Pienet kurpitsavauvat kasvavat kuin taikasauvan iskusta isoiksi muutamana pimeänä syysyönä.







Tänä vuonna kesäkurpitsat ovat saaneet uuden ulottuvuuden kesäkurpitsapastan muodossa. Posti toi vihdoin odotetun paketin. Olin ihaillut Gefun Spirelli-leikkuria jo pidempään ja vihdoin sain sen omakseni. En löytänyt tuotetta Suomesta, joten tilasin sen ulkomaisesta verkkokaupasta.



Leikkuri leikkaa kasviksista pitkää spiraalimaista nauhaa. Kesäkurpitsasta saa tehtyä helposti pastaa, samoin kuin porkkanasta. Kurkut saavat uuden kauniin muodon salaatteihin kätevästi ja nopeasti. Huippuhankinta! Suosittelen.







Tällä kertaa pastan kavereiksi ilmoittautuivat kanttarellit, sipuli, latva-artisokat, valkosipuli, yrtit ja inkivääri. 
Olen onnekas sen suhteen, että metsissä leikkivä lapseni yllättää minut silloin tällöin löytämillään kanttarelleillä. Tuollainen löytö  päätyi tähänkin ruokaan. Tämänkertainen pasta on kasvisruokaa, hurjan hyvää sellaista, halutessasi voit lisätä joukkoon vaikka kanaa.



Kesäkurpitsapasta:

  • 1 l pilkottuja kanttarelleja
  • 1 sipuli
  • 1 prk latva-artisokkaa öljyssä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (basilikaa ja persiljaa)
  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • mustapippuria ja suolaa
  • (parmesanlastuja)

Pyörittele kesäkurpitsat "spagetiksi" leikkurilla, myös kuorimaveitsellä saa kesäkurpitsasta tehtyä ohuita nauhoja tai pilko kurpitsat ohuiksi tikuiksi veitsellä.
Paista kanttarelleja kuivalla wokkipannulla kunnes niiden neste on haihtunut, lisää pannuun latva-artisokkien öljy ja pilkottu sipuli.
Kun sipuli on kuullottunut, lisää latva-artisokan palat, puristettu valkosipuli, raastettu inkivääri ja yrtit. Sekoita joukkoon kesäkurpitsaspagetti ja kypsennä muutama minuutti. Varo ylikypsentämistä! Mausta ruoka sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla. Ripottele päälle parmesanlastuja.




Sirkka viulun virittää,
soittojansa sirittää.
Ilta hämyyn kietoutuu,
onkohan jo elokuu?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!