tiistai 26. elokuuta 2014

Kasvisröstit



Kuinka moni teistä keittää perunoita aina kattilallisen, siis huomattavasti yli aterian tarpeen?
Ilmoittaudun! Minä teen aina niin! 
Keitän perunoita aina niin paljon, että voin jatkojalostaa ylimääräiset seuraavan päivän ruokaan. En keitä niitä usein, koska perunat perunoina eivät ole kriitisten ruokailijoiden lempparia. Tällä kertaa ylimääräperunat raastettiin röstien raaka-aineeksi.





Röstien taikinaan raastoin perunan lisäksi kesäkurpitsaa ja juustoa. Mitä voimakkaampi ja rasvaisempi juusto, sitä parempi. 
Röstit sopivat ruoaksi ihan rösteinä raikkaan jogurttikastikkeen ja salaatin kera. Ne sopivat myös lisukkeeksi grillatulle lihalle tai kalalle.



Vallattomassa keittiössä on paistettu röstejä sekä siisteissä sisätiloissa teflonpannulla että muurikalla pihakeittiössä. Molemmat paistotavat ovat toimineet hyvin. 

Mikä on sinun keittiösi suurkulutustuote? Sellainen raaka-aine, jota on aina oltava saatavilla ja jota käytät melkein ruokaan kuin ruokaan? Vallattomassa keittiössä se on ehdottomasti maustamaton jogurtti; turkkilainen tai kreikkalainen.

Jogurttia aamusmoothieen, jogurttia leivontaan, jogurttia ruokaan, jogurttia kastikkeeksi. Koskahan siihen kyllästyy? Taitaa olla silloin melkoinen uusien reseptien urakka edessä! Jos et voi käyttää maitotuotteita, voit korvata jogurtin kaura- tai soijavalmisteilla. 



Röstit:

Ohjeesta valmistuu n. 20 pikkulätynkokoista röstiä.
  • 5 keitettyä perunaa
  • 1 pienehkö kesäkurpitsa
  • 100 g juustoraastetta (esim. LE Marechalia raastettuna)
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 munaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 0,5 dl hirssijauhoa
  • yrttimaustetta
  • mustapippuria
  • suolaa
  • paistamiseen luomu kookosöljyä
Raasta perunat, kesäkurpitsa ja juusto karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja mausteet. Lisää puristettu valkosipuli, kananmunat ja jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja paista röstit kypsiksi pannulla. Paista keskilämmöllä n. 2 minuuttia/puoli. Tarjoile raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Kylmä jogurttiminttukastikke:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta minttua
  • puolikkaan sitruunan puristettu mehu
  • suolaa ja pippuria myllystä
Sekoita ainekset kulhossa sekaisin ja anna maustua hetki kylmässä.






2 kommenttia:

  1. voi näitä on pakko kokeilla, niin herkullisen näköistä ja kuulosta :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, hyvä vaihtoehto paistinperunoille, joihin edellispäivän perunat usein päätyvät.

    Tedäthän sen rapsakaksi paistuneen juuston maun, mums'. Ja tuota kastiketta kannattaa ehdottomasti tehdä röstien kaveriksi.

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!