Mukavaa, suosittelen.
Juhlatarjoilu toimi nyyttäriperiaatteella ja Vallattoman keittiön vastuulle tuli salaatti.
Mietin, että laitan eri raaka-aineet omiin kulhoihinsa ja toimitan paikanpäälle. Vaan sittenpä sain idean! Keräsin talon isot lasipurkit kasaan, etsin pellavaliinan ja hain kottikärryt.
Pilkotut kasvikset omiin purkkeihinsa, kottikärryjen stailaus pellavaliinalla ja näin saimme työntää valmiin salaattibaarin katuamme pitkin juhlapaikalle. Kaikki oli valmiina, eikun salaattibaari auki!
Salaattibaariin valikoitui raaka-aineiksi oman kasvimaan salaatteja, kaupan tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja melonia. Marinoidut oliivit ja marinoidun sipulin valmistin edellisiltana maustumaan. Salaatinkastikkeiksi oliiviölyä ja balsamicoa.
Oliivit:
- 500 g kivettömiä oliiveja
- 2 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. persiljaa ja oreganoa
- 3 isoa valkosipulinkynttä puristettuna
- 0,5 dl makeaa chilikastiketta
- 1 dl oliiviöljyä
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita kylmään maustumaan. Anna maustua yön yli.
Sipuli:
- 4 (1 kg) isoa makeaa sipulia
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 3 rkl ruokokidesokeria
Kuori sipulit ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Lado purkkiin kerroksittain sipulia, suolaa ja mustapippuria. Uusi kerros sipulia jne. Sekoita kulhossa öljy ja etikka, lisää joukkoon sokeri, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada neste sipulien päälle, sulje purkki ja ravistele sekaisin. Anna maustua yön yli.
Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista.
- O.S. Marden
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista.
- O.S. Marden
Loistoidea tuo salaattibaari.
VastaaPoistaJään seuraamaan blogiasi. Meillä ei olla viljattomia, mutta muuten kuulostaa hyvin tutulta.
Kiitos Satu kommentista!
VastaaPoistaViljattomat reseptit sopivat onneksi myös heille, jotka eivät ole vilja-allergisia. Toivottavasti löydät blogistani ideoita/ohjeita, jotka sopivat myös teille.