"Mukavata toimintaa,
haa, mustikan poimintaa..."
En muista vuotta, jolloin mustikanpoiminta olisi ollut yhtä mukavaa. Ei sen takia, että mustikoita olisi runsain mitoin. Vaan sen takia, että metsässä ei ole itikoita! Itikkivapaa mustikkametsä! Uskomatonta, mutta totta.
Ja tuo postauksen alku. Tuo turkasen rallatus soi päässäni aina, kun suuntaan askeleet mustikkamättäille. Kiitos vaarin, joka rallattaa tätä aina mustikka-aikaan...
Mustikka-aikaan kuuluu ehdottomasti mustikkapiirakka tuoreista marjoista. Itse kulutin aikaa marjametsässä, mutta lapset nauttivat kesästä ja lähtivät uimaan. Lupasin heille iltapalaksi mustikkapiirakkaa, kun palaisivat kotiin.
Päädyin tekemään piirakan, jota voisin tehdä kerralla koko pellillisen. Pohja on helppo pyöräyttää valmiiksi yleiskoneella. Pohjan jauhoiksi valikoitui teffiä, afrikkalaista hirssin sukulaista. Teffiä sain ostettua aiemmin läheisestä marketista, se poistui kuitenkin valikoimasta vähäisen myyntimäärän takia. Nykyään tilaan teffin verkkokaupasta. Jauhoseoksen toinen osa on Viljatuotteen tumma jauhoseos, minun lempparijauho. Mukaan vähän tapiokaa ja kookoshiutaleita tuomaan makua ja rakennetta taikinaan. Lisäksi vielä ksantaania, joka auttaa taikinaa pysymään paremmin koossa. Laitan tähän kuvan käyttämistäni tuotteista. Itselleni on ainakin helpompaa etsiä tuotteita kaupasta, jos tiedän minkä näköisiä pusseja tai purkkeja etsin.
Mustikkapiirakka:
- 225 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 1,5 dl teffiä
- 1,5 dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
- o,5 dl tapiokatärkkelystä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 0,5 tl ksantaania
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 250 g maitorahkaa
- 200 g kermaviiliä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl kookossokeria
- 2 tl vaniljaa
- n. 7 dl mustikoita
Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä lusikalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Sekoita täytteen aineet sekaisin ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele mustikat täytteen päälle. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia.
Tarjoile vaniljajäätelön, turkkilaisen jogurtin tai kermavaahdon kera.
Kotiin palasivat nälkäiset rantataiteilijat, joille mustikkapiirakka maistui.
Heidän tekemänsä taideteos rantahiekalla oli uskomattoman upea!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!