Browniet ja cookiet kun sekoittaa, niin muodostuvat brookiet.
Suklaahippuja tummasta suklaasta, suklaahippuja maitosuklaasta.
Molempia olin haalinut leivontakaappiini ja nyt niille täytyi keksiä käyttöä. Suolaa ja suklaata yhdessä? Kyllä! Molemmat makuja, joihin jää koukkuun. Mukaan vielä hiukan oliiviöljyä, niin nämähän ovat suorastaan terveellisiä!
Joskus on vain pakko saada jotain hyvää. Myönnän, että suklaalla tuo tarve on helppo paikata. Nyt suklaa päätyi taikinaan ja tuloksena oli mukavan meheviä ja sisältä suklaisen tahmaisia keksien ja suklaapalojen yhdistelmiä. Brookie'ta, jotka toimivat niin työpaikan kahvihetkellä kuin kotona punaviinilasillisen kaverina.
Tällä kertaa taikinan jauhoksi valikoitui hirssi. Hirssi on luontaisesti gluteenitonta ja sitä löytyy kohtuu edulliseen hintaan jopa lähikaupastani. Helppoa! Ja helppous on iso asia arjessa. Taikinan tekemistä näihin herkkuihin kannattaa hiukan ennakoida, koska taikinan täytyy saada tekeytyä kylmässä tunnin verran ennen pellille lusikoimista ja paistamista.
Suklaabrookiet:
- 1 dl oliivioölyä
- 2 dl ruskeaa raakaruokosokeria
- 2 munaa
- 1,5 dl hirssiä
- 1,5 dl tummaa suklaajauhetta
- 0,5 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl soodaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl tummasuklaahippuja
- 1,5 dl maitosuklaahippuja
Mittaa öljy ja sokeri kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. "Nostele" lopuksi suklaahiput taikinan joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nostele ruokalusikalla (itse käytin jäätelökauhaa) taikinakökkäreitä pellille, muista leviämisvara. Ripottele päälle hiukan merisuolahippuja ja paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.
Anna brookieiden jäähtyä hetki pellillä ja nostele sen jälkeen ritilälle jäähtymään kunnolla.
Nämä ovat taivaallisen hyviä pikkuleipiä❤ Ja niin helppoja valmistaa.
VastaaPoista