sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kesäkurpitsamuffinssit





Blogin kurpitsateema jatkuu, tällä kertaa makeissa merkeissä. Kurpisaa pääruoaksi, kurpitsaa jälkiruoaksi. Vihreä kesäkurpitsa päätyi raasteena muffinssitaikinaan ja mums', herkuttelu on hauskaa! 
Makua taikinaan antoi piparkakkumauste, vaikka ei vielä ihan joulu olekaan. 




Taikinan jauhoseoksesta tuli varsinainen jauhoiloittelu, kun leipuri mittaili mukaan jauhoja hiukan joka pussista. Halutessasi voit korvata koko jauhomäärän yhdellä ja samalla jauholla.

Amarantti on gluteeniton, erittäin ravinteikas ruoanlaitossa hirssin tapaan käytettävä kasvi, joka on inkojen ikivanha hyötykasvi. Siemenissä on runsaasti proteiinia ja kalsiumia. Amarantin makua kuvataan usein pähkinäiseksi, omasta mielestäni siinä on pieni makuvivahde herneeseen? Amaranttia löytää esim. Ruohonjuuresta.





Kesäkurpitsamuffinssit:

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1,5 dl teff-jauhoa
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 dl amaranttia
  • 1 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl piparkakkumaustetta
  • 1 rkl konjakkia
  • 3 dl raastettua kesäkurpitsaa
Kuorrutus:
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 0,5 sitruunan mehu
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää kevyesti sekoittaen taikinaan. Lisää lopuksi kurpitsaraaste ja konjakki ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin, taikina riittää n. 25 muffinssiin, ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Kuorruta jäähtyneet muffinsit ja koristele haluamallasi tavalla.







Kriittisten kommentoijien suusta:
"Ei tuollaisia kurkkukakkuja voi vieraille tarjota!"

Seuraavana päivänä:
"Otin niitä muffinsseja rannalle evääksi ja söin niitä tosi monta."

Taisivat "kurkkukakut" osoittautua varsin herkullisiksi!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!