lauantai 4. huhtikuuta 2015

Gluteeniton parsapiirakka



Suolainen piirakka,
pohjassa voita, rahkaa ja parmesaania.
Jauhoina tattaria, teffiä ja hirssiä.
Pohjan päälle tein jogurttikastikkeen tuomaan mehevyyttä.
Täytteeksi valkoista tankoparsaa, kinkkua ja sinihomejuustoa.

Suolainen piirakka ja lasillinen viiniä 
kera raikkaan salaatin toimii aina.


Gluteeniton parsapiirakka:
Pohja:
  • 100 g voita
  • 1 tlk rahkaa
  • 0,5 dl parmesanraastetta
  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 0,5 dl teff-jauhoa
  • 2 dl hirssijauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  1. Sekoita pehmeä voi ja rahka keskenään.
  2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja juustoraaste. Sekoita.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle.
Jogurttitäyte:
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 0,5 dl parmesanraastetta
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
  2. Kaada 3/4 osa seoksesta pohjan päälle. Säästä 1/4 piirakan pinnalle.
Täyte:
  • 1 prk (330 g)valkoista tankoparsaa suolavedessä
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • sinihomejuustoa sopiva määrä 
  1. Valuta parsat.
  2. Leikkaa kinkkusiivut pituussuunnassa puoliksi ja rullaa kierteelle.
  3. Aseta vuorotellen parsa ja kinkkukierre jogurttitäytteen päälle.
  4. Ripottele sinihomelohkoja piiraan päälle makusi mukainen määrä.
  5. Kaada loppu jogurttitäyte tasaisesti parsojen ja kinkkujen päälle.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
  7. Nauti raikkaan salaatin ja viinilasillisen kera.



 What could be
more important than
a little something
to eat?
-Winnie the Pooh-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!