perjantai 3. huhtikuuta 2015

Gerberakakku



Tilasin jokin aika sitten Leipurin Putiikista gerberavuoan.
Vihdoin pääsin kokeilemaan sitä ihan oikeasti.
Valmistin vuokaan hyydykekakun, jonka täytteessä maistuivat mansikka, sitruuna ja tuore timjami. Massaan käytin Jukkola Foodin maustamatonta jogurttia, 
makautettua maitotiivistettä ja kuohukermaa.
Pohjaan käytin loput appelsiinimuffinssit (klik)
Sinä voit korvata muffinssit gluteenittomilla kekseillä.
Minua hiukan jännitti kakun irrottaminen vuoasta ja laitoinkin sen vuoksi taikinamassaan reilusti liivatetta. Kakku pysyi hyvin koossa ja irtosi kauniisti.




Gerberakakku
Pohja:

  • 150 g gluteenittomia keksejä tai 8 kpl miniappelsiinimuffinsseja
  • 100 g voita
  1. Murenna keksit/muffinssit ja sulata voi.
  2. Sekoita voisula keksimurun joukkoon ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 200 g tuoreita mansikoita
  • 3 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tlk (397g) makeutettua maitotiivistettä
  • 1-2 rkl tuoreita timjaminlehtiä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi ja nypi timjamista lehdet.
  3. Sekoita jogurtti, maitotiiviste, mansikat ja timjami.
  4. Lisää seokseen vaahdotettu kerma varovasti nostellen.
  5. Kuumenna sitruunamehu ja liota mehuun hyvin puristetut liivatelehdet.
  6. Lisää liivatemehu tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen taikinamassaan.
  7. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
  8. Koristele tuoreilla hedelmillä, marjoilla, suklaalla ja yrteillä.



"The secret
ingredient
is one heaping
teaspoon of
LOVE"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!