maanantai 13. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat timjamisuklaakeksit



Mitä teet silloin, kun kaipaat omaa rauhaa?
Minä nautin kävelyretkistä matsässä tai meren äärellä.
Joskus riittää hetki istuskelua pitkospuilla,
kädessä kuksallinen kahvia ja tuore pikkuleipä.

Hassua on se, että en koskaan juo kahvia ilman maitoa sisätiloissa.
Sisäkahvini koostumus muistuttaakin enemmän maitoa kahvilla kuin kahvia maidolla.
Kuksasta, ulkoilmassa juotuna, musta kahvi sen sijaan maistuu ihanalta.

Löysin reseptien to do-nipusta ohjeen timjamilla maustettuihin suklaapikkuleipiin. 
Reseptin alkuperästä minulla ei ole enää aavistustakaan, 
olin kirjoitellut sen joskus pikapikaa paperinpalaselle.
Niinpä kahvihetkelle 
-akkujen lataukseen- 
valmistui suklaisia pikkuleipiä. 


Suklaa ei kysele hassuja kysymyksiä, suklaa ymmärtää.
Siispä reilusti tummaa suklaata!


Ja ihanaa tuoretta timjamia.
Akkujen lataus voi olla myös pieni hetki tuoreiden yrttien tuoksussa.


Gluteenittomat timjamisuklaakeksit
(24 kpl)

  • 100 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 2 dl hirssijauhoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl ruokasoodaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 3 rkl tuoreita timjamin lehtiä
  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Lisää timjaminlehdet ja rouhittu tumma suklaa.
  5. Nostele jälkiruokalusikalla taikinakokkareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä leviämisvara.
  6. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
  7. Jäähdytä ritilällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!