perjantai 10. huhtikuuta 2015

Broileria, kevätsipulia ja aurinkokuivattua tomaattia



Mitäs tänään syötäisiin?
Arjessa näitä päiviä riittää.

Broileri on liha, joka maistuu Kriitisille Ruokailijoille.
Ladoin uunivuokaan kilon broilerin paistileikkeitä. 
Pidän siitä, että lihassa on hiukan rasvaa mukana makua antamassa.
Broilerinpalojen joukkoon lisäsin nipun kevätsipulia, 
reilusti valkosipulia ja purkillisen aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen kaikkineen. 

Broilerin kanssa söimme nopeasti wokkipannulla kypsennettyjä bataattikuutioita. 


Broileria, kevätsipulia ja aurinkokuivattua tomaattia:

  • 1 kg broilerin paistileikkeitä
  • 100 g kevätsipulia 
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 1 prk (285g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • nippu lehtipersiljaa
  1. Kaada hiukan tomaattien öljyä uunivuoan pohjalle.
  2. Asettele lihat vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pilko sipulit ja ripottele tasaisesti lihojen joukkoon.
  4. Asettele tomaatit tasaisesti lihojen väleihin ja kaada loppu öljy lihojen päälle.
  5. Purista sitruunan mehu ja sekoita joukkoon agavesiirappi, kaada seos tasaisesti vuokaan.
  6. Lisää vielä valkoviini ja nosta vuoka 200 asteiseen vuokaan 50-60 minuutiksi.
  7. Ripottele valmiin ruoan päälle silputtua lehtipersiljaa.


Have a
GOOD FRIDAY!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!