Eilisen postauksen perässä oli lupaus keksiä käyttöä limepiirakan (klik) valmistuksessa ylijääneille kananmunan valkuaisille. Pavlova on herkku, jonka pohjan muodostaa marenki.
Marenki on minun lempparini ja helppo herkku vilja-allergiselle tarjottavaksi.
Pavlovassa yhdistyy rapea marenkikuori pehmeään täytteeseen ja raikkaisiin marjoihin tai/ja hedelmiin.
Valmistin valkuaisvaahdosta pursottamalla pieniä marenkipesiä. Marenkipesät täytin kermavaahdolla, jonka maustoin appelsiinicurdilla ja luomuvaniljalla. Koristelin leivokset tuoreilla mansikoilla, pakastimesta löytyneillä ahomansikoilla, tuoreella sitruunamelissalla ja mangokastikkeella.
Pienet pavlovat 12 kpl
- 5 valkuaista
- 2,5 dl sokeria
- 2 tl perunajauhoa
- 1 tl limen mehua
- Vatkaa valkuaisia jonkin aikaa vaahdoksi, lisää sitten sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten.
- Kun sokerista on lisätty puolet, sekoita perunajauho jäljellä olevaan sokeriin ja jatka seoksen lisäämistä vaahtoon.
- Lisää joukkoon vielä limemehu ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
- Valmis marenki pysyy kulhossa, vaikka käännät kulhon ylösalaisin.
- Lusikoi vaahto pursottimeen ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 12 pientä marenkipesää.
- Paista 100 asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Anna marenkien jäähtyä uunipellillä ennen täyttämistä.
Täyte:
- 3 dl kuohukermaa
- 1-2 rkl appelsiinicurdia
- 0,25 tl luomu bourbon vaniljaa
- marjoja ja/tai hedelmiä
- Vaahdota kerma ja mausta appelsiinicurdilla ja vaniljalla.
- Pursota vaahtoa marenkipesiin ja asettele päälle marjoja tai hedelmiä.
"All you need
is
love
and dessert"
Herkullisen näköinen Pavlovat.
VastaaPoistahttp://kokkailuagluteenittomasti.blogspot.fi/
Kiitos Rosa-Mari :).
VastaaPoistaAjattelin tänään kokeilla marenkien valmistamista kookossokerilla, katsotaan kuinka käy.