torstai 9. huhtikuuta 2015

Pienet pavlovat



Eilisen postauksen perässä oli lupaus keksiä käyttöä limepiirakan (klik) valmistuksessa ylijääneille kananmunan valkuaisille. Pavlova on herkku, jonka pohjan muodostaa marenki.

Marenki on minun lempparini ja helppo herkku vilja-allergiselle tarjottavaksi.
Pavlovassa yhdistyy rapea marenkikuori pehmeään täytteeseen ja raikkaisiin marjoihin tai/ja hedelmiin.

Valmistin valkuaisvaahdosta pursottamalla pieniä marenkipesiä. Marenkipesät täytin kermavaahdolla, jonka maustoin appelsiinicurdilla ja luomuvaniljalla. Koristelin leivokset tuoreilla mansikoilla, pakastimesta löytyneillä ahomansikoilla, tuoreella sitruunamelissalla ja mangokastikkeella.



Pienet pavlovat 12 kpl

  • 5 valkuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoa
  • 1 tl limen mehua
  1. Vatkaa valkuaisia jonkin aikaa vaahdoksi, lisää sitten sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten.
  2. Kun sokerista on lisätty puolet, sekoita perunajauho jäljellä olevaan sokeriin ja jatka seoksen lisäämistä vaahtoon.
  3. Lisää joukkoon vielä limemehu ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
  4. Valmis marenki pysyy kulhossa, vaikka käännät kulhon ylösalaisin.
  5. Lusikoi vaahto pursottimeen ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 12 pientä marenkipesää.
  6. Paista 100 asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Anna marenkien jäähtyä uunipellillä ennen täyttämistä.


Täyte:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1-2 rkl appelsiinicurdia
  • 0,25 tl luomu bourbon vaniljaa
  • marjoja ja/tai hedelmiä
  1. Vaahdota kerma ja mausta appelsiinicurdilla ja vaniljalla.
  2. Pursota vaahtoa marenkipesiin ja asettele päälle marjoja tai hedelmiä.


"All you need
is
love 
and dessert"


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen Pavlovat.

    http://kokkailuagluteenittomasti.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rosa-Mari :).
    Ajattelin tänään kokeilla marenkien valmistamista kookossokerilla, katsotaan kuinka käy.

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!