Viimeisen kuukauden aikana meillä on pyöräytetty useampi kakku.
Perheen synttäreistä osuu 3/4 yhden kuukauden sisään.
Tällä kertaa oli vuorossa Kriittisen Ruokailijan juhlat ja kakku sen mukainen.
Hän rakastaa aitoja kermakakkuja.
Tämän kakun valmistin gluteenittomasta kääretorttupohjasta ja unelmatorttutäytteestä,
joka sai makua appelsiinicurdista.
Leikkasin kääretorttulevyn pitkittäin kolmeen osaan ja rullasin osat perätysten isoksi rullaksi, jonka asetin pystyyn kakkulautaselle.
Jos haluat kakusta hiukan matalamman ja isomman,
leikkaa pohjalevy neljään osaan.
Koska kakkurulla on asetettu lautaselle pystyyn,
niin täytekerrokset ovat hauskasti pystysuorassa kakkua leikattaessa.
Kakku on koristeltu kerma-mascarponevaahdolla ja Smarry-pinnoilla, jotka ovat synttärisankarin lemppareita.
Gluteeniton unelmatorttukakku
Pohja:
- 5 kananmunaa
- 10 rkl sokeria
- 7 rkl perunajauhoa
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljaa
- Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovaisesti sekoittaen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, valitse korkealaitanen pelti. Levitä taikina tasaisesti pellille.
- Paista 225 asteisessa uunissa 8 minuuttia.
- Kiepauta valmis pohja leivinpaperin avulla ylösalaisin puhtaan leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu hiukan sokeria. Poista varovasti leivinpaperi pohjan päältä.
- Anna pohjan jäähtyä.
Täyte:
- 100 g pehmeää voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 125 g mascarponejuustoa
- 1 rkl appelsiinicurdia
- Sekoita kaikki aineet voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten tasaiseksi massaksi.
- Levitä täyte tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
- Leikkaa pohja pitkittäin kolmeen yhtä leveään osaan ja rullaa palat peräkkäin yhdeksi isoksi rullaksi.
- Nosta kääreturtturulla pystyyn kakkulautaselle ja koristele kermavaahdolla ja haluamillasi koristeilla.
Have a HAPPY DAY!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!