perjantai 24. huhtikuuta 2015

Wappusima


Ei wappua ilman simaa!


Kriitikoiden ehdoton ehto simalle oli, 
että tekisin kunnon simaa, ei mitään ihmesimaa (hih).
Simaa laitoimme porisemaan ämpärillisen eli kehdeksan litraa.
Makua simaan antavat fariinisokeri, luomusitruuna ja lime.




Wappusima 8 litraa:

  • 500 g fariinisokeria
  • 300 g hienoa sokeria
  • 8 l vettä
  • 1 limen mehu
  • 2 luomusitruunaa
  • 2 herneen kokoista pala hiivaa
  1. Mittaa sokerit ämpäriin.
  2. Kuumenna 3 litraa vettä kiehuvaksi ja kaada kuuma vesi sokereiden päälle, sekoita kunnes sokerit ovat liuenneet.
  3. Lisää lopppu vesi kylmänä niin, että lopputuloksena on kädenlämpöinen sokerivesi.
  4. Purista limestä mehu ja lisää se sokeriveden joukkoon.
  5. Pese sitruunat hyvin, viipaloi ne ja lisää viipaleet ämpäriin.
  6. Ota pieni määrä sokerilientä mukiin ja liuota hiiva siihen, sekoita liuotettu hiiva ämpäriin.
  7. Peitä ämpäri kevyesti ja anna sen tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä.
  8. Poista sitruunaviipaleet siman pinnalta ja pullota sima. Laita simapullon pohjalle 1 tl sokeria ja muutama rusina.
  9. Nosta simapullot kylmään noin viikoksi.


Millainen on laihialaisten vappu? - Tippa leipää ja kaksi tippaa simaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!