sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Perjantai-illan piirakka



Helppo iltapala tai illanistujaisten pelastus on suolainen piirakka.
Piirakan täytteeksi paistettua broileria, höyrytettyä parsaa ja leipäjuustoa.
Leipäjuusto on viime aikoina maustanut lammaspadan, 
pelastanut takatalvisen aamun aamupalan ja nyt pilkoin sitä piirakkaan.


Perjantai-illan piirakka:

  • 75 g voita
  • 250 g rahkaa
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl tattarileseitä
  • 1,5 dl teff-jauhoa
  • 1 rkl kuivattua nokkosta
  • suolaa
  1. Sekoita pehmeä voi ja rahka sekaisin, lisää kananmuna.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Painele taikina jauhoitetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
  • 200 g paistettua broileria
  • 200 g leipäjuustoa kuutioina
  • 100 g höyrytettyä parsakaalia
  • 5 kirsikkatomaattia
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  1. Asettele paistettu ja pilkottu broileri, kuutioitu leipäjuusto, parsakaalikukinnot ja puolitetut tomaatit tasaisesti pohjataikinan päälle.
  2. Rouhi täytteiden pinnalle pippuria.
  3. Silppua mieleisesi määrä tuoretta basilikaa ja ripottele vuokaan.
  4. Sekoita keskenään kermaviili, munat ja kerma. Kaada seos tasaisesti vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!