sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Tomaattinen tattarinuudeli





Nuudeleita taikka pastaa kermaisissa kastikkeissa, rapeakuorista vaaleaa leipää taikka pizzaa. Ne ovat olleet sellaisia suuria kaipauksen kohteita allergioiden puhkeamisen jälkeen. 
Enää ne eivät ole ongelma, koska olen löytänyt niille upeat korvaavat tuotteet.
Ostin Ruohonjuuresta tattarinuudeleita. Nuudelit ovat valmistettu luomu tattarijauhosta. Ruohonjuurella on myös verkkokauppa (klik), josta tuotteita on helppo tilata. Tilasin sieltä juuri lisää nuudeleita. Tällä kertaa valitsin ostoskoriin tattarinuudeleiden lisäksi bataatti-tattarinuudeleita ja Ramen-nuudeleita. Niistä lisää myöhemmin, kun posti on tuonut tuotteet perille.








Nuudeleiden lisukkeeksi valmistin tänään uunissa kypsytettyjä kirsikkatomaatteja. Arvatkaapa miksi?
Keräilin loput tomaattien raakileet sisälle kypsymään ja nehän kypsyvät kaikki ihan samanaikaisesti! Siispä niistä täytyi kehitellä maistuvaa ruokaa.
Halkaisin tomaatit kahtia ja asettelin ne uunipellille leivinpaperin päälle. Tomaattien päälle rouhaisin myllystä mustapippuria, suolaa ja valkosipulia. 
Porstuassa kasvaa vielä  salviaa ja rosmariinia, joten ne maustoivat tomaatit tällä kertaa. 
Pinnalle oliiviöljyä ja tomaatit olivat valmiita uuniin. 
Tomaattien kypsyttyä sekoitin niiden joukkoon paketillisen murennettua fetajuustoa. Lisuke oli valmis ja maistui ihanalta nuudeleiden kera.






Kirsikkatomaatit uunissa:

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkosipulia maustemyllystä
  • oksa tuoretta salviaa
  • oksa tuoretta rosmariinia
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • 250 g fetaa
  1. Halkaise tomaatit kahtia, asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle halkaisupinta ylöspäin.
  2. Rouhi tomaattien pinnalle myllyistä suolaa, mustapippuria ja valkosipulia.
  3. Nypi lehdet tuoreista salvian ja rosmariinin oksista ja silppua yrtit. Ripottele yrttisilppu tomaattien pinnalle.
  4. Ripottele oliiviöljy tasaisesti kaikkien tomaattien pinnalle.
  5. Paista uunissa kiertoilmalla 120 asteessa n. tunti.
  6. Murusta fetajuusto kulhoon ja kaada kypsyneet tomaatit liemineen fatajuuston joukkoon ja sekoita.
  7. Tarjoile ohjeen mukaisesti kypsennetyn tattarinuudelin kera.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!