Kurpitsapiirakkaa.
Meni vuosia ennenkuin tartuin kriittisten ruokailijoiden toiveeseen kurpitsapiiraan valmistamisesta. Tänä vuonna meillä on ryhdistäydytty kurpitsan suhteen ja kurpitsapiirakkaakin on nyt leivottu. Vallattomassa keittiössä ollaan ihan Muumimammamaisissa fiiliksissä :).
Kurpitsapiirakan täytteeseen käytin keltaisesta kesäkurpitsasta keittämääni kurpitsasosetta, jonka ohjeen löydät täältä (klik). Täytteen maustoin kanelilla, vaniljalla ja hunajalla. Pohja valmistui tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta ja hirssijauhosta.
Kurpitsapiirakka:
Pohja:
- 100 g voita
- 0,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1,5 dl hirssijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
- 4 dl kurpitsasosetta
- 1 tl kanelia
- 0,5 dl ruskeaa raakaruokosokeria
- 1 tl vaniljaa
- 1 rkl hunajaa
- 4 munaa
- 1 dl kuohukermaa
- Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
- Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
- Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä vuoassa.
- Tarjoile vaniljajäätelön kera.
""Kaikki hauska on hyvää vatsalle."
Muumipappa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!