lauantai 11. lokakuuta 2014

Kurpitsapiirakka


Kurpitsapiirakkaa.
Meni vuosia ennenkuin tartuin kriittisten ruokailijoiden toiveeseen kurpitsapiiraan valmistamisesta. Tänä vuonna meillä on ryhdistäydytty kurpitsan suhteen ja kurpitsapiirakkaakin on nyt leivottu. Vallattomassa keittiössä ollaan ihan Muumimammamaisissa fiiliksissä :).



Kurpitsapiirakan täytteeseen käytin keltaisesta kesäkurpitsasta keittämääni kurpitsasosetta, jonka ohjeen löydät täältä (klik). Täytteen maustoin kanelilla, vaniljalla ja hunajalla. Pohja valmistui tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta ja hirssijauhosta.

Kurpitsapiirakka:

Pohja:
  • 100 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  4. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
  • 4 dl kurpitsasosetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 dl ruskeaa raakaruokosokeria
  • 1 tl vaniljaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 4 munaa
  • 1 dl kuohukermaa
  1. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
  2. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
  3. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
  4. Anna piirakan jäähtyä vuoassa.
  5. Tarjoile vaniljajäätelön kera.






""Kaikki hauska on hyvää vatsalle."

Muumipappa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!