Takana täysi viikko.
Mukaan mahtui työntekoa ja uuden oppimista.
Paula Heinosen luento herätti paljon ajauksia.
Voisiko allergiat oikeasti selättää?
...pohdintaa...
Säilyttäisinkö silti viljattoman ruokavalion?
Toistaiseksi vilja-allergiat kuitenkin ohjaavat syömistä ja kulmakunnan paras pizzeria löytyy Vallattomasta Keittiöstä.
Pizzapohja ei sisällä kotimaisia viljoja, ei maissia, ei riisiä.
Pohja on maailman helpoin tehdä ja makukin on ihan jees.
Jauhona toimii Viljatuotteen tumma gluteeniton jauhoseos.
Viljaton Pizza
pohja:
- 3 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 pussi kuivahiivaa
- ripaus suolaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2,5 dl lämmintä vettä
Sekoita kuivahiiva ja suola jauhojen sekaan, mittaa öljy jauhojen päälle ja lisää riittävän lämmin vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, kunnes se muodostaa taikinapallon, eikä enää tartu kulhon reunoihin.
Nosta taikinapallo leivinpaperin päälle, taputtele tasaiseksi ja jauhota pinta hyvin ennen kaulimista. Itse jauhotin taikinan perunajauhoilla. Kauli taikinasta uunipellin kokoinen taikinalevy.
Tomaattikastike:
- 1 prk (140 g)tomaattipyreetä
- 0,5 dl ketsuppia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- mustapippuria
Sekoita aineet sekaisin ja levitä kastike pizzapohjan päälle.
Täytteet:
- 250 g rouhittua savukalkkunaa
- 1 prk tonnikalaa
- oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 mozzarellapalloa viipaleina
- 150 g juustoraastetta
- oreganoa, valkosipuliöljyä
Täytteet tomaattikastikkeen päälle ja pizza uuniin.
Juusto alle vai ylle? Sinä päätät!
Vallattoman Keittiön pizza paistui 200 asteen kiertoilmalla n. 15 minuuttia.
Nauti raikkaan salaatin kera.
Onko teillä tänään pizzaperjantai?
- 1 prk (140 g)tomaattipyreetä
- 0,5 dl ketsuppia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- mustapippuria
Sekoita aineet sekaisin ja levitä kastike pizzapohjan päälle.
- 250 g rouhittua savukalkkunaa
- 1 prk tonnikalaa
- oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 mozzarellapalloa viipaleina
- 150 g juustoraastetta
- oreganoa, valkosipuliöljyä
Täytteet tomaattikastikkeen päälle ja pizza uuniin.
Eihän tämä ole viljatonta nähnytkään...
VastaaPoistaKiitokset kommentista Anne.
PoistaTässä hiukan taustaa reseptin nimestä:
Viljattoman Vallattomassa keittiössä viljattomaksi lasketaan ruoat, jotka eivät sisällä vilja-allergiaa aiheuttavia kotimaisia viljoja; vehnää, ohraa, ruista tai kauraa.
Viljatuotteen tumma jauhoseos sisältää tattaria, perunaa, pellavansiementä ja psylliumia.
Tattari kuluu tatarkasveihin, eikä ole muiden viljakasvien tapaan heinäkasvi vaan kaksisirkkainen.
Mutta ymmärrän kyllä, että esimerkiksi paleoruokailijoiden laskuissa pizzapohja ei ole viljaton.
Ihan hyvä pizza kehkeytyi tällä ohjeella (käytin tosin vaaleaa jauhoseosta, kun sitä sattui olemaan) vegaanitäytteillä. Kohotin taikinaa ja hyvin onnistui. Kiitos reseptistä. Olikin edellisen pitsan syönnistä aikaa. Sisko
VastaaPoistaKiitokset kivasta kommentista! :)
PoistaOlipa mukavaa, että löysit sinulle sopivan pizzapohjan.
Resepteistä löytyvää gluteenitonta vaaleaa pizzapohjaa (http://viljattomanvallaton.blogspot.fi/2015/12/gluteeniton-vaalea-pizza.html) kannattaa myös kokeilla.
Se on minun nykyinen lempparipohja.