lauantai 4. lokakuuta 2014

Kolmen kaalin quichet

Vanhenemista, syysmyrskyjä. Siinäpä kylliksi hyviä syitä syödä itsensä iloiseksi.


"Good food is good mood"

Nämä quichet leivoin brunssille. Brunssilla oli tarjolla pienten piiraiden  lisäksi suppilovahveromunakasta, suolaisia vohveleita kalatäytteillä, juustoja, hedelmiä ja päärynäkakkua. Juomana tarjoiltiin mimosaa, haudutettua teetä ja kahvia.




Brunssi on ihana tapa hemmotella läheisiään ja nauttia kiireettömästä viikonlopusta. Vallaton keittiö tarjosi brunssin lahjaksi syntymäpäivän viettäjälle. Istuimme pöydän ääressä pitkään, nautimme eri mauista ja vaihdoimme kuulumisia syyssateiden vihmoessa ikkunoita. Kaalista on moneksi, myös juhlaruoaksi!



Kolmen kaalin quichet (12kpl):

Pohja:
  • 150 g voita
  • 100 g rahkaa
  • 1,5 dl teff-jauhoa
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 1 dl tattarileseitä
Mittaa yleiskoneen kulhoon voi ja rahka, sekoita. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Muotoile taikina muovikelmun avulla tangoksi ja nosta kylmään puoleksi tunniksi.
Jaa tanko 12 osaan ja painele taikina muffinipellin kolojen pohjalle ja reunoille.

Täyte:
  • 50 g lehtikaalia
  • 0,5 rkl voita
  • 100 g höyrytettyä kukkakaalia
  • 100 g höyrytettyä parsakaalia
  • mustapippuria
Poista lehtikaalista lehtiruoto ja suikaloi kaali. Kypsennä suikaleet pannulla voissa.
Höyrytä kukkakaali ja parsakaali kypsäksi ja pilko kypsät kukinnot pieneksi.
Jaa kaalitäytteet muffinipellin koloihin pohjataikinan päälle. Pyöräytä myllystä mustapippuria kaalitäytteen päälle.

"Munamaito":
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • timjamia
Sekoita kananmunat ja kerma sekaisin. Mausta valkopippurilla, suolalla ja sherryllä. Kaada seos tasan piiraisiin kaalitäytteen päälle.
Ripottele vielä timjamia pinnalle.
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Anna piiraiden jäähtyä hetki ja pyöräytä ne irti koloistaan pienen muovilastan avulla. Herkuttele!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!