perjantai 3. lokakuuta 2014

Ruusukaali lisukkeena


Lokakuun kaaliteema nro.2

Pieni, kauniilla niemellä varustettu kaali on tämän postauksen tähti. Ruusukaali eli brysselin kaali. Vallattomassa keittiössä valmistettiin niistä tälläkertaa yksinkertaista lisuketta. 

Pienet ruusukaalikerät halkaistaan ja maustetaan oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Sitten vain uuniin kypsymään. Helppo ja nopea lisuke lihalle tai lämmin kasvis salaatin kaveriksi.




Ruusukaalilisuke:

  • rasillinen ruusukaalia
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Huuhtele ruusukaalit ja poista isoimmat kannat. Halkaise kaalit, asette uunivuokaan halkaisupinta ylöspäin. Kaada kaalien päälle tasaisesti oliiviöljyä. Rouhi pintaan suolaa ja pippuria myllystä. Paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Tarjoa lisukkeena lihan kanssa tai salaatin kaverina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!