Banaanikakkua ja lämmintä kermavaahtokaakaota, nam!
Meillä ovat vielä kesäkukat ilahduttaneet ulkona. En ole malttanut tyhjätä laatikoita, kun kukat ovat vain jatkaneet kukkimistaan syysmyräköistä huolimatta. Niinpä ne päätyivät vielä kuvaustaustoiksi. Pimeys ja kuvaaminen sisällä eivät ole minun mieleeni. Banaanikakku sen sijaan on. Pieni ripaus inkiväärin makua pinnassa, aikas herkullista ja täyteläistä.
Banaanikakun päällä on mascarponekuorrutus ja inkiväärisuklaata, syksyisenä koristeena siellä täällä suklaalehtiä.
Banaanikakku:
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl hirssihiutaleita
- 0,5 dl kookoshiutaleita
- 1,5 dl hirssijauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ksantaania
- 1 tl vaniljaa
- 2 tl kanelia
- 150 g suklaatuorejuustoa
- 50 g sulatettua voita
- 1 dl kermaa
- 3 banaania
- 1 rkl konjakkia
- 1 dl tummia suklaahippuja
- Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto vaahtoon.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan.
- Muusaa banaanit haarukalla, lisää banaani, kerma ja konjakki taikinaan.
- Lisää lopuksi suklaahiput ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan.
- Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Päälle:
- 250 g mascarponejuustoa
- o,5 dl tomusokeria
- inkivääriä sisältävää tummaa suklaata
Sekoita mascarponejuusto ja tomusokeri sekaisin. Levitä seos kakun päälle. Leikkaa veitsellä rouheita lastuja suklaasta ja koristele niillä pinta.
Valmista itsellesi höyryävä mukillinen kuumaa kaakaota, leikkaa paksu siivu kakkua ja nauti!
"Pieni määrä suklaata tekee päivästä paremman."
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!