tiistai 7. lokakuuta 2014

Kasvissosekeitto

-Jääkaapintyhjennyssoppa-

se olisi oikeampi nimi tälle keitolle.
Jääkaappiin oli nimittäin kertynyt yhtä ja toista. Syksyllä on niin ihana ostaa kauden kasviksia, että niitä tulee ostettua enemmän kuin tarpeeksi. 

Juhlien jäljiltä jääkaappiin oli jäänyt brietä, joka täytyi käyttää pois. Hyvin epätavallisesti myöskin pullonpohja kuohuviiniä. Soppaan vain kaikki sekaisin ja wautsi wau! Siitähän keittyi aivan luksussoppaa.



Kasvissosekeitto:

  • 400 g keltaista kesäkurpitsaa
  • 100 g vihreää kesäkurpitsaa
  • 200 g porkkanaa
  • 500 g lanttua
  • 1 l vettä
  • 2 cm tuoretta inkivääriä
  • 300 g brietä
  • 3 dl kuohuviiniä
  • 1 dl persiljasilppua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkopippuria
Kuori ja paloittele kasvikset kuutioiksi ja lado kattilaan, lisää litra vettä ja keitä kypsäksi. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa kattilaan pilkotut inkivääri, brie sekä persilja. Anna kiehahtaa ja juuston sulaa kasvisten joukkoon. 
Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Nosta kattila liedelle miedolle lämmölle ja lisää kuohuviini hiljaa sekoittaen keittoon. Kuumenna, mutta älä keitä enää. Mausta keitto suolalla, musta- ja valkopippurilla.



Arki-illan pelastaja on valmista nautittavaksi!
Mikä ruoka pelasti sinun arki-iltasi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!